Nieuws

Het laatste nieuws

Vier nieuwe schuifzeilenopleggers van Pacton

De vier nieuwe schuifzeilenopleggers van Pacton waren eigenlijk bedoeld als vervanging, maar het is uiteindelijk een uitbreiding geworden van de reeds bestaande vloot. Na een cosmetische make-over zullen de oude opleggers ook weer ingezet worden. “Die kunnen nog minimaal tien jaar mee’’, zegt mede-eigenaar Dirk Burggraaf van Burggraaf Transport & Logistiek met een brede lach. “Dat is het voordeel van een keuze voor kwaliteit.”

Burggraaf Transport & Logistiek werd opgericht in 1971 door Piet Burggraaf. Nu, bijna 50 jaar later is hij nog steeds actief in het bedrijf. Dagelijks verzorgt hij op een bakwagen verschillende leveringen. De leiding over de organisatie is sinds 2010 in handen van zijn zonen Dirk en Ronald Burggraaf. Deze moderde organistie is in die jaren gegroeid van één naar veertien vrachtwagens.

Burggraaf Transport is gespecialiseerd in Benelux-distributie, warehousing en orderpicking. In 2012 verhuisde het transportbedrijf van Leerdam naar Vianen. Van daaruit verzorgt men dagelijks distributie door de Benelux. Daarbij gaat het met name om DHZ-waren van bouwmarkten. In totaal beschikt men over 34 schuifzeilentrailers, allen in een identieke uitvoering, mét aansluiting van een Kooiaap meeneemheftruck.

Dirk Burggraaf: “Elke truck werkt met een vaste set van twee trailers. Die worden bij de klant, keer op keer gewisseld. In ons eigen warehouse hebben we de mogelijkheid voor op- en overslag, het laden en lossen van de containers en orderpicking. Het maakt ons maximaal flexibel.”

Flexibeler door maatwerk

De schuifzeilentrailers voor Burggraaf hebben een asdruk van 27.000 kg en een totaal toelaatbaar gewicht van 42.000 kg. De Roland-schuifzeilen zijn van hoogwaardig 2x2 dubbeldraads PVC zeildoek, 860 g/m2. Om de 600 mm is er een vaste, verticale spanband met roestvrijstalen gesp en gegalvaniseerde haak aangebracht. De zeilen lopen met nylon rollers in de aluminium dakrails. De zeilen kunnen aan de achterkant horizontaal gespannen worden door een ratel-spanmechnisme en aan de voorzijde door een snelspan-sluiting (Quick-Release).

Negen van de 34 opleggers van transportbedrijf Burggraaf zijn van het merk Pacton Trailers. Ook de andere opleggers zijn van gerenommeerde fabrikanten.

“In het dagelijkse gebruik vinden wij de kwaliteit erg belangrijk. Daarbij is standaard niet goed genoeg voor ons. Met Pacton kiezen we voor een fabrikant die heel goed is in het leveren van maatwerk. We willen bijvoorbeeld onze zijrongen zo flexibel mogelijk kunnen plaatsen en gebruiken houtrongen in het midden van de trailer, omdat we van twee kanten moeten kunnen laden en lossen. Daarnaast kiezen we altijd voor drie-assige trailers met een gestuurde achteras en een hefbare voorste as. Ook dat maakt het dagelijkse transport en het manoeuvreren op locatie makkelijker voor ons.”

Lees het originele artikel hier

Terug naar het overzicht
Vier nieuwe schuifzeilenopleggers van Pacton

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Contact